top of page

Van 9 tot 5.

Een greep uit de ervaringen van een beginneling

OV? Check!

Telefoon? Check!

Werktelefoon? Check!

Personeelspas? Check!

Oordopjes? Check!

Iets om mijn knorrende maag mee in bedwang te houden? Check!

Het lijkt bijna alsof ik op vakantie ga elke ochtend, maar niets is minder waar. Nadat ik om kwart over 6 vriendelijk gewekt wordt door mijn wekker, spring ik vrolijk mijn bed uit en huppel ik naar de douche. Na een kort badkamerritueel ontbijt ik met een heerlijk, vers bereid en vitaminerijk yoghurtje waarna ik mijn lunchpakketje inpak en op m'n gemak naar beneden loop om de tram te nemen. Ted is op weg naar werk!


Klinkt heerlijk toch? Vind ik ook. Ik ondervind echter enkele kleine complicaties. Hoewel ik een onwijs swingende wekker heb, slinger ik deze net zo swingend drie keer uit voor ik me bedenk dat ik, als ik niet onmiddellijk, immédiatement, NU mijn bed uit stap, ik mijn tram ga missen en dan mijn trein en dan m'n bus en dat ik dan dus te laat op kantoor ben. Alsof ik in één keer in een koud zwembad spring, zwiep ik de dekens van me af. In een mum van tijd ben ik op de badkamer, want man, wat is het koud 's morgens!


Eenmaal onder de douche, heb ik een klein conflict met de doucheknoppen. Het is eigenlijk altijd dilemma op dinsdag in de douche. Het is alsof ze me de optie geeft: óf je hebt altijd een te koude douche, óf je hebt altijd een te hete douche. Nadat ik, eigenwijs als ik ben, geprobeerd heb een middenweg te vinden besluit ik toch genoegen te nemen met een net te warme douche. Hmm... Toch best lekker. Beter dan ik dacht. Ik sta in mezelf te neuriën als me ineens weer het concept "tijd" te binnen schiet. Snel! Douche uit, want anders mis ik mijn tram en dan mijn trein en dan mijn bus... Je snapt me wel.


Ik sprokkel weer een outfit bij elkaar, die er toch altijd leuker uitzag in mijn hoofd dan in de spiegel, en storm naar beneden voor een ontbijtje. Potverdriedubbeltjes, geen boodschappen gedaan. Hoe doen werkende mensen dat toch? Misschien is er een soort geheime code waarmee werkende mensen extra uren in een dag stoppen om boodschappen te doen? En te sporten? En te poetsen? Ja, dat moet het wel zijn.


Note to self: code vragen aan collega's.


Ik pak gauw een cracker en een banaan. Lunch zit er niet meer in, want anders mis ik mijn tram en dan mijn trei... Anyway, na mijn mentale checklist nog een keer gauw doorgelopen te hebben, race ik de trap af. Ik snelwandel naar de tramhalte, waar de tram net komt aanrijden. Pfieuw! Je hebt het weer geflikt, Ted. Je hebt het weer geflikt.

In de tram vul ik mijn verlanglijstje voor Sinterklaas aan: "Het werkende leven voor dummies, Deel 1".

Deel 2 komt met kerst.

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De borrel.

De laptop.

Comments


bottom of page