top of page

De regenjas.

Voor diegene die wat afleiding zoekt op een regenachtige dagLaat ik beginnen met te zeggen dat ik normaal gesproken een van de eersten ben die steen en been klaagt als het grijs en grauw is. Laat staan als het regent! Maar vandaag was anders.

Fase 1:Ik stond op en gluurde door mijn gordijnen om te kijken wat voor een weer het vandaag was. Helaas. Grijs, grauwen tot overmaat van ramp regende het pijpenstelen. Ik stond op het punt om bloed chagrijnig te worden. Mijn mondhoeken begonnen langzaam naar beneden te zakken, toen ik me opeens iets realiseerde...

Fase 2: IK HEB EEN NIEUWE REGENJAS! Nu moet ik even de context schetsen. Sinds ik mijn nieuwe regenjas heb, heeft het nog niet geregend. Nooit! En dat terwijl ik ook nu gewoon in Nederland gebleven ben, het land waarbij de paraplu bijna je beste vriend is als je nog appetijtelijk op een feestje of enig andere sociale aangelegenheid wil verschijnen. Nooit dus. Ik begon bijna het vertrouwen in mijn geliefde kikkerlandje te verliezen, denkende aan mijn hippe regenjas die straks weer totaal uit de mode de kast in moest. Tot ik dus vanmorgen uit het raam keek. Mijn mondhoeken krulden de andere kant op.

Fase 3: Toen mijn humeur weer bijna begon te zakken tot onder het vriespunt, omdat ik richting de universiteit moest om een mid-term te maken, trok ik mijn regenjas aan. Tevreden keek ik in de spiegel, concluderende dat het geen miskoop was. Mijn regenjas en ik stonden op het punt om naar buiten te lopen, toen ik me realiseerde dat het eigenlijk niet handig was om mijn jas open te laten hangen. Ik ritste mijn aanwinst dicht, iets waarvoor ik ooit een heus diploma heb ontvangen trouwens, en keek nogmaals in de spiegel. Hmm… Dit zag er toch iets minder denderend uit. Ik moet bekennen dat ik hem in de winkel wel dicht heb gepast, maar toch vooral open heb beoordeeld. Als ik nu terugdenk, hing mijn jas ook open op de paspop. En als ik nog meer terugdenk, stond mijn jas ook open op de foto's op internet. Vrij onhandig eigenlijk. Maar o zo modieus. Goed, met mijn regenjas open gaat de jas zijn doel toch een beetje voorbij. Iets minder modieus, deed ik een tweede poging om de deur uit te gaan. Verrek, het regent wel erg hard. Ik zal m'n muts maar gauw opzetten. Handig! Ik liep nog een laatste keer langs de spiegel en schrok me een hoedje. Nou, eigenlijk meer een muts (met klepje). Zo stonden die modellen niet op de foto! En zo zag die paspop er ook niet uit! En hoewel ik de jas toch echt dicht had gepast, had ik de muts-functie nog niet uitgeprobeerd. Ik leek meer op een rode smurf dan op iemand die uit een modecatalogus was gelopen. Mijn humeur balanceerde op het randje van de duisternis.

Fase 4: Ik zit uiteindelijk, ietwat ontevreden met mijn uiterlijk, op de fiets richting de uni en zie de ene na de andere verzopen kat voorbij fietsen. De arme schaapjes, denk ik bij mezelf. Ik fiets dan als een rode smurf, maar wel droog door de regen! Ik ben helemaal in mijn sas.

Heerlijk zo'n dagje regen!

Al is morgen de nieuwigheid er wel vanaf...

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De borrel.

De laptop.

Comments


bottom of page