top of page

De nieuwe ik.

Voor iedereen die ook wel eens een gezonde bevlieging heeft

Het had me te pakken. Ik won een Samsung Gear Fit2 en het had me te pakken. Dit zou het begin worden van De Nieuwe Ted. Ten eerste omdat dit de aller-, allereerste keer was dat ik überhaupt iets gewonnen had – ik was een gelukkig mens –, maar dat was bijzaak. Ik snap dat je nu wat verward bent, maar ik zal het even uitleggen.


Een Samsung Gear Fit2, alleen de naam is al interessant, is zo’n fancy horloge waar je alle healthy-fitgirls mee ziet paraderen en waar je werkelijk álles op kan zien. Roep maar eens wat. Hartslagmeter? Present. Slaapmeter? Present. Trainingsmeter? Present, zowel voor fietsen als voor elke andere training. Stappen? Trappen? Appjes? Calorieën? Het zit allemaal in mijn nieuwe, hippe, niet helemaal modieuze, maar o zo handige horloge. Toen ik het pakketje openmaakte, kreeg ik een soort van visioen. Ik zag m’n nieuwe, superslanke ik al in een legging en crop top door de groene natuur rennen met een ultra gezond bietensapje in m’n hand en het zonnetje, dat m’n haar de perfecte glans gaf, op m’n bol. Natuurlijk zonder te zweten, met een grote glimlach op m’n snoet, licht gebruinde huid en perfect zittende, niet uitlopende make-up. De Nieuwe Ted zou ontbijten met yoghurt en fruit en zou verder alleen hypergezonde crackers en quinoa-gerechten eten waarbij ze groene sapjes zou drinken.


Toen ik na dag één als De Nieuwe Ted op mijn nieuwe best vriend keek, was ik positief verrast. Wauw, 13.330 stappen. En maar liefst 9 trappen beklommen! De Nieuwe Ted was on the roll. Tijd voor een welverdiend diner. Vol trots stapte De Nieuwe Ted de supermarkt binnen. Toen ik voor het superfood schap stond, besefte ik me dat quinoa misschien toch niet helemaal iets voor mij was. Dan maar een volkoren pastaatje. Ik liep per toeval langs de kaas en bleef even staan. Nu werd het lastig: Slank door de zon rennen of een lekkere pasta met geraspte kaas? Het voelde een beetje alsof mijn healthy-fit-vriend de keuze voor geraspte kaas zou bekritiseren, dus ik borg mijn digitale maatje zorgvuldig op, zodat deze geen getuige was van mijn zonde. Ik kocht de kaas.


Een maal thuis genoot ik van mijn kazige maaltijd. Misschien was het toch nog iets te vroeg voor De Nieuwe Ted… Maandag probeer ik het opnieuw!

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De borrel.

De laptop.

Commenti


bottom of page